dilluns, 13 de febrer del 2012

Homenatge a un fotògraf: Josep Maria Soldevila

La fotografia d´avui ha de ser diferent per força.
Avui som un de menys a la nostra Agrupació Fotogràfica.
En Josep Maria ens ha deixat. I ens ha deixat de la manera que ell, segurament, hagués volgut: amb la Nikon a la ma i fent fotografies. Això és el que a ell l´hi agradava i aquesta era la seva passió. Divendres passat va disfrutar ensenyant-nos les seves darreres fotografies dels pessebres de Sant Pere de Torelló. Ens varen agradar molt a tots i l´hi ho varem expressar. Crec que va estar content. Més tard ens va passar unes poques fotografies de "La Foradada" de Cantonigròs. També ens varen agradar molt i, precisament, una d´aquestes fotografies serà la darrera que haurà penjat al blog de la nostra Agrupació. La foto és molt bona, el fotògraf i la persona que hi havia al darrera, també.
Divendres passat jo havia d´haver anat a un sopar que, sortosament, va canviar de dia. Estic content d´haver pogut compartir aquesta darrera reunió amb ell. Han estat molt i molts anys de compartir fotografies. Hem viscut el pas de l´analògic al digital i en Josep Maria es va saber adaptar millor que molts d´altres, tot i la seva edat, a aquest canvi que a molts ens va fer anar de corcoll..
La fotografia on hi surt ell pertany a la darrera sortida que varem fer aquest hivern. Era el 20 de Novembre del 2011.  Descansi en pau.